Expositieprogramma

Regelmatig organiseert de Nederlandsche Bank (DNB) exposities. Deze zijn enerzijds bedoeld als podium voor jonge kunstenaars, en anderzijds om medewerkers kennis te laten maken met ontwikkelingen in de moderne beeldende kunst. De exposities zijn op afspraak ook voor niet-medewerkers te bezoeken (legitimatie verplicht). Neem hiervoor telefonisch contact op met +31(0)20-5242183.

Pillar to Post

Pillar to post

Een nieuwe tentoonstelling met werken van Roosmarijn Pallandt en Dan Geesin. Vanaf 20 januari tot 2 maart 2017.

Roosmarijn Pallandt
Roosmarijn Pallandt toont een ensemble van fotografische en textiele werken. Ze zijn gemaakt tijdens een recente reis naar de jungle van Iriomote-jima, een zuidelijk gelegen eiland in Japan. Pallandt betrad het oerwoud in de avondschemering en registreerde de nog onvertrouwde vormen en patronen met haar camera. De textielsculpturen zijn gemaakt in samenwerking met lokale bewoners, als vertaling van Pallandts fotografische impressies. Zo verkrijgt hun natuurlijke habitat een nieuwe dimensie, steunend op herinnering, herkenning en persoonlijke waarneming. 

Dan Geesin
Geesins met de hand vervaardigde houten sculpturen zijn abstract en monumentaal. De werken zijn humoristisch, maar wekken ook een melancholisch gevoel op. De interesse in verschillende soorten hout en de processen die hij onderneemt met het hout zijn verbonden aan zijn vroege herinneringen aan Engels hakhout, bossen en de werkplaats van zijn vader.

De tentoonstelling Pillar to Post is van 20 januari tot 2 maart 2017 te bewonderen in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank.