Kunstcollectie DNB

Kunstbeleid

De Nederlandsche Bank verzamelt kwalitatief hoogstaande jonge hedendaagse kunst. Behalve het bijdragen aan een inspirerende werkomgeving voor haar eigen medewerkers, biedt DNB ook jonge, talentvolle kunstenaars een podium door middel van haar exposities in de Kunstruimte. De Kunstcommissie is verantwoordelijk voor het kunstbeleid.

Lees meer over: Kunstbeleid

Kunst en samenleving

Met haar expositieruimte biedt DNB jonge talentvolle kunstenaars een podium en stimuleert zij de kunstenaars zich verder te ontwikkelen. Incidenteel verstrekt de Kunstcommissie ook opdrachten aan kunstenaars. Waar mogelijk wordt samengewerkt met andere kunstinstellingen.

Lees meer over: Kunst en samenleving

Recente aanwinsten

De kunstcollectie van de Nederlandsche Bank is experimenteel, eigenzinnig en vernieuwend. Zo komt een collectie tot stand die een evenwicht biedt tussen het vertrouwde en het verrassende.

Lees meer over: Recente aanwinsten

Expositieprogramma

Regelmatig organiseert de Nederlandsche Bank (DNB) exposities. Deze zijn enerzijds bedoeld als podium voor jonge kunstenaars, en anderzijds om medewerkers kennis te laten maken met ontwikkelingen in de moderne beeldende kunst. De exposities zijn op afspraak ook voor niet-medewerkers te bezoeken (legitimatie verplicht). Neem hiervoor telefonisch contact op met +31(0)20-5242183.

Lees meer over: Expositieprogramma