Wisselkoersen

Op deze pagina vindt u de statistieken van de valutakoersen. De dagelijkse tabellen van de wisselkoersen worden elke ochtend voor 10.00 uur bijgewerkt met de fixing van de Europese centrale bank van 14.15 uur de voorgaande dag en de wisselkoersen van enkele extra valuta, de koers van de SDR en de goudprijs.

De valutakoersen zijn zowel in tabel- als in reeksvorm beschikbaar. Bij een selectie in reeksvorm kunnen afzonderlijke tijdreeksen worden geselecteerd en gedownload over een zelf op te geven periode. De reeksen van de guldenkoersen beginnen in de regel in 1982. Met ingang van 1 januari 2002 is de berekening van de guldenkoersen gestaakt. De reeksen van de wisselkoersen van de euro beginnen in 1999.

Grafieken

Naast de presentatie in tabel- en reeksvorm zijn ook een aantal standaardgrafieken van maandwisselkoersen van de euro opgenomen, kies hiervoor onder 'Links' voor de optie 'Wisselkoersen - Standaardgrafieken'. Mocht u zelf een grafiek willen samenstellen dan kunt u kiezen voor de optie 'Wisselkoersen - Grafiek maken'. Met deze module kunt u grafieken samenstellen met een door u zelf opgegeven valuta en periode.