Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Stel filter in

Filters
Actieve filters

247 resultaten

 • Nieuwsbericht

  DNB legt last onder dwangsom op aan Royprop Amsterdam B.V.

  De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) heeft op 17 september 2020 een last onder dwangsom aan Royprop Amsterdam B.V. (Royprop) opgelegd. Deze last onder dwangsom is opgelegd, omdat Royprop zonder een daartoe vereiste vergunning van DNB beroeps- of bedrijfsmatig trustdiensten heeft verleend.

  Lees meer
 • ECB-publicaties

  Economisch Bulletin nr 2 - 2021

  Het Economisch Bulletin van de ECB komt achtmaal per jaar uit. De edities in maart, juni, september en december verschijnen in het Nederlands, met uitzondering van de artikelen. Voor de Engelstalige edities verwijzen wij u naar de website van de ECB.

  Lees meer
 • Persbericht

  Herstel in zicht na historische krimp in coronacrisis

  De Nederlandse economie is zwaar geraakt in het afgelopen coronajaar, maar er is zicht op herstel. De krimp was met 3,8 procent van het bruto binnenlands product historisch groot, maar minder groot dan bij het begin van de pandemie werd gevreesd, en ook minder dan in veel andere landen.

  Lees meer
 • Persbericht

  Steven Maijoor treedt per 1 april 2021 toe tot directie DNB

  Dr. Steven Maijoor treedt per 1 april toe tot de directie van De Nederlandsche Bank. Maijoor is momenteel voorzitter van de European Securities and Markets Authority (ESMA). Hij wordt in zijn nieuwe functie als directielid verantwoordelijk voor de portefeuille Toezicht Banken.

  Lees meer
 • Nieuwsbericht

  Vrouwen hebben meer financiële kennis dan ze denken

  Vrouwen scoren in onderzoeken lager op financiële kennis dan mannen. Voor een goed deel komt dit doordat zij niet altijd evenveel vertrouwen hebben in de eigen financiële kennis, blijkt uit nieuw onderzoek. Vrouwen weten dus meer dan ze zelf denken. “Het is belangrijk dat we dit we....

  Lees meer
 • DNBulletin

  Roulatie bankbiljetten sterk gedaald door coronacrisis

  De Nederlandsche Bank (DNB) verwerkt sinds het uitbreken van de coronacrisis veel minder bankbiljetten dan gebruikelijk. De inname van bankbiljetten is zelfs zo sterk gedaald dat DNB voor het eerst meer bankbiljetten uitgeeft dan dat zij inneemt.

  Lees meer