Guldens en oude valuta

De meeste guldenbankbiljetten kunt u nog omwisselen bij DNB. Maar de guldenmunten niet. Met zilveren munten kunt u terecht bij munthandelaren.

Koers en vergoeding

Voor het omwisselen van guldens hanteert DNB de officiële koers: EUR 1 = NLG 2,20371. DNB brengt geen extra kosten in rekening. Binnen drie maanden krijgt u tegenwaarde van de ingeleverde guldens overgemaakt op uw bankrekening.

Overzicht om te wisselen biljetten

De meeste guldenbankbiljetten zijn nog om te wisselen. Maar niet allemaal. Een voorbeeld: de Zonnebloem en de Uil kunt u tot 2032 omwisselen.

De meeste guldenbankbiljetten zijn nog om te wisselen.

Kijk welk biljet u kunt omwisselen: overzicht om te wisselen biljetten.

Opsturen of langsbrengen

U kunt met de guldenbankbiljetten langskomen bij DNB: neem ook uw legitimatiebewijs mee. Of u stuurt ze op: gebruik hiervoor het formulier 'Aanvraag voor omwisseling guldenbankbiljetten'. Binnen drie maanden krijgt u het bedrag overgemaakt op uw rekening.

Niet omwisselbaar

Guldenbankbiljetten worden niet omgewisseld wanneer ze zijn verkregen uit een handeling die strafbaar is volgens de Nederlandse wet.

Oude valuta’s eurolanden

Heeft u nog oude Spaanse peseta’s of Duitse marken? Deze en andere oude valuta van de eurolanden kunt u niet omwisselen bij DNB. Vaak kan dat bij de centrale bank in het land van herkomst. Bij enkele centrale banken is het ook mogelijk om oude munten in te wisselen.