Nieuwe diensten

Met PSD2 komen er nieuwe methoden om (via internet) te betalen en om informatie over uw betaalrekeningen te krijgen. Ook komen er nieuwe aanbieders van deze diensten. Daarvoor hebben zij toegang tot uw rekening nodig. U kunt hen daarvoor toestemming geven, maar dat hoeft niet. Niemand verplicht u daartoe.

PSD-2 Nieuwe Diensten

Betaalinitiatiediensten

U kunt een betaalinitiatiedienstverlener toestaan een overschrijving te starten vanaf uw betaalrekening. Dan geeft de betaalinitiatiedienstverlener namens u opdracht aan uw bank de betaling te starten. Daarna handelt de bank de betaling verder af. Deze dienstverlening is een nieuwe methode om (via internet) te betalen. Het is een alternatief voor iDEAL-, creditcard- of Paypalbetalingen. Bij de betaalinitiatiedienstverlening gaat er geld van uw rekening af.

> Meestgestelde vragen betaalinitiatiediensten

Rekeninginformatiediensten

U kunt een rekeninginformatiedienstverlener toestemming geven om een overzicht te maken van uw betaalrekeningen, eventueel bij meerdere banken, en van uw betalingen. Dat helpt u bij uw financiële planning. Het kan ook handig zijn als u financieel advies wilt vragen, of een financieel product wilt kopen. Bij de rekeninginformatiedienstverlening draait het om de informatie van uw betaalrekening(en).

> Meestgestelde vragen rekeninginformatiediensten