Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Wie meer weet van geldzaken, maakt verstandigere financiële keuzes. Dat is goed voor die persoon zelf. Maar ook voor onze economie als geheel. Daarom zetten we ons bij De Nederlandsche Bank (DNB) in voor financiële voorlichting en onderwijs. We hebben zelf verschillende initiatieven genomen en we werken samen met andere partijen.

Lesmateriaal voor onderwijs

Wij bieden een groot aantal lespakketten voor het onderwijs. Van online lessen en tools tot lesbrieven en animaties. Docenten kunnen deze in de klas gebruiken. Lesmateriaal voor het hoger en het voortgezet onderwijs hebben wij zelf ontwikkeld. Lespakketten voor het basisonderwijs bieden we aan in samenwerking met Wijzer in geldzaken.

Wijzer in geldzaken

Wijzer in geldzaken is een platform van partners uit onder meer de financiële sector, de overheid en het onderwijs. Zij hebben hun krachten gebundeld om verstandig financieel gedrag te bevorderen. Dit doen ze onder andere door voorlichting, rekentools en lesmaterialen voor scholen te bieden. DNB is betrokken vanaf het eerste uur.

Lees meer over Wijzer in geldzaken

Week van het geld

Dit is misschien wel het bekendste initiatief van Wijzer in geldzaken. Tijdens de jaarlijkse Week van het geld geven professionals uit de financiële sector gratis gastlessen en workshops op scholen door het hele land. Doel is kinderen op een leuke manier te leren omgaan met geld. Ook tientallen medewerkers van DNB geven elk jaar zo’n gastles.

Lees meer over de Week van het geld

Veelgestelde vragen

Categorieën