Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

DNB publiceert nieuwe versie Landenrisicorapportage

Vandaag heeft DNB een aangepaste versie (2.0.0) van de landenrisicorapportage gepubliceerd. Vergeleken met de vorige versie is de rapportage uitgebreid om te kunnen voldoen aan de nieuwe voorschriften van de BIS consolidated banking statistics. DNB zal op basis van deze voorschriften medio juli 2020 een vernieuwde handleiding publiceren.

De belangrijkste wijziging in de taxonomie is de toevoeging van kolommen voor een verdere uitsplitsing van claims op een directe basis. In de nieuwe voorschriften legt de BIS een nadrukkelijker verband met prudentiële rapportageprincipes.

Per referentieperiode 2020K4 dient versie 2.0.0 gebruikt te worden voor het aanleveren van data. De uiterste aanleverdatum voor de landenriscorapportages in nieuwe vorm over de genoemde referentieperiode periode is 25 februari 2021.

De taxonomie is opgenomen onder de kop “Gebruikersdocumentatie”, of klik hier.

Als u vragen heeft naar aanleiding van dit bericht, dan kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke afdeling voor bancaire toezichtrapportages van DNB via supervisory_data_requests@dnb.nl. Bij vragen specifiek over de taxonomie kunt u een e-mail sturen naar xbrl@dnb.nl.