Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Instructies bij de indiening van de PSD2 Frauderapportage en Remuneration rapportage (benchmark en high-earners)

De PSD2 frauderapportage en Remuneration, zowel het benchmark als het high earners template, zijn beiden opgenomen in EBA DPM 2.10 (geldend vanaf referentieperiode september 2020, afhankelijk van rapportagemodule).

Banken worden verzocht om vanaf referentieperiode december 2020 de jaarlijkse Remuneration rapportage uitsluitend te rapporteren in XBRL-formaat. Rapportages aangeleverd in Excel worden niet door DNB geaccepteerd. De EBA komt overigens nog met een nieuwe taxonomie versie voor de Remuneration rapportage. Banken worden verzocht te wachten op deze publicatie door de EBA (wordt versie REM 1.0.1) alvorens de rapportage te implementeren en in te dienen. Zodra deze wordt gepubliceerd door de EBA, naar verwachting eind 1e kwartaal 2021, zullen wij dat ook communiceren via de nieuwspagina van DLR. De gebruikelijke deadline is niet gewijzigd en blijft gehandhaafd op 30 juni.

Voor de PSD2 Frauderapportage geldt vooralsnog dat deze halfjaarrapportage in Excel moet worden aangeleverd op basis van een aangepast template versie 1.4 (zie link hiervoor naar de template op DLR van 13 november 2020). Banken worden verzocht Excel te blijven gebruiken omdat met de publicatie van de herziene Betalingsstatistiekverordening door de ECB de implementatie van een single-data-flow door DNB wordt onderzocht. Met een single-data-flow voor de Betalingstatistiek in combinatie met de PSD2 Frauderapportage wordt beoogd de bijbehorende rapportagelast voor banken efficiënter in te richten.

De eerstvolgende PSD2 Frauderapportage (over referentieperiode december 2020) dient uiterlijk 31 maart 2021 te worden gerapporteerd aan DNB.