Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Nieuwe Solvency II XBRL taxonomie versie 2.4.0 en nieuwe versie invoerbestand Nationale Staten

Nieuwe Solvency II XBRL taxonomie versie 2.4.0

EIOPA heeft op 15 juli 2019 versie 2.4.0 van de Solvency II XBRL taxonomie gepubliceerd. Op 4 november 2019 is een hotfix van de niet correct werkende validatieregels gepubliceerd. Met ingang van het 4e kwartaal van 2019 dienen de rapportages met deze taxonomie te worden aangeleverd. U vindt de nieuwe taxonomie, validatieregels en filing rules op de website van EIOPA.

Met ingang van deze versie van de taxonomie zijn twee filing rules aangescherpt. 
S.21 - Treatment of unreported facts. Feiten die niet van toepassing zijn voor een rapport mogen niet worden gerapporteerd ook niet als "0" of als lege string.
IV.3.2 - ISIN and other instrument codes. De prefix CAU/ mag alleen in combinatie met één van de vier toegestane acroniemen te worden gerapporteerd:

- CAU/INST
- CAU/MAL
- CAU/INDEX
- CAU/ISIN 

CAU/{other string} mag niet meer worden gerapporteerd met ingang van taxonomie 2.4.0. Met een voorbeeld bij het gebruik van CAU/”eigen omschrijving” in plaats van één van de toegestane varianten zal de rapportage worden geweigerd bij inzending.
Zie voor meer informatie hierover het filing rules document van EIOPA.


Nieuwe versie invoerbestand Nationale Staten

Naast een eigen XBRL kunt u ook dit jaar voor de indiening van de Nationale Staten gebruik maken van de formulier gebaseerde invoermogelijkheid via Excel. Dit formulier is technisch gewijzigd ten opzichte van het vorige bestand. Wanneer u gebruik maakt van deze methode bent u verplicht de laatste versie te gebruiken. De taxonomie van de Nationale Staten is niet gewijzigd. De download van het nieuwe invoerbestand vindt u in het DLR.
 
Voor vragen over dit nieuwsbericht kunt u contact opnemen met de Helpdesk Verzekeraars (helpdesk-verzekeraars@DNB.nl).