Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Boete van DNB voor Saxo Bank A/S voor niet tijdig rapporteren

Handhavingsmaatregelen

Gepubliceerd: 13 december 2018

DNB Toorop aan het water

De Nederlandsche Bank heeft aan Saxo Bank A/S een bestuurlijke boete van EUR 17.500,- opgelegd. Deze boete is opgelegd omdat Saxo Bank de rapportage over het derde kwartaal van 2017 niet binnen de voorgeschreven termijn aan DNB heeft verstrekt.

Overtreding

De te verstrekken rapportage zijn niet uiterlijk op 13 november 2017 ingediend, maar op 14 november 2017. Hiermee heeft Saxo Bank artikel 3:72, eerste lid, van de Wet op het financieel toezicht (Wft) overtreden. DNB heeft hiervoor op 8 mei 2018 een bestuurlijke boete opgelegd.

Boetehoogte

Het basisbedrag voor overtreding van artikel 3:72, eerste lid, van de Wft bedraagt EUR 500.000,-. Bij het bepalen van de hoogte van deze boete heeft DNB onder meer overwegingen rekening gehouden met de ernst en duur van de overtreding, de mate van verwijtbaarheid, de bijzondere omstandigheden van het geval en de draagkracht van Saxo Bank.

Procesverloop

Fase

 

Datum

Boete

 

8 mei 2018

Bezwaar ingesteld

 

n.v.t.

Beslissing op bezwaar

 

n.v.t.

Beroep ingesteld

 

n.v.t.

Lees hieronder het volledige boetebesluit. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de Informatiedesk van DNB: 0800 - 020 1068 (gratis).

Beschikking tot het opleggen van een bestuurlijke boete aan Saxo Bank A/S

151KB PDF
Download Beschikking tot het opleggen van een bestuurlijke boete aan Saxo Bank A/S

Ontdek gerelateerde artikelen