Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

DNB legt last onder dwangsom op aan Stichting Budgetbeheerdienst te Heerewaarden

Handhavingsmaatregelen

Gepubliceerd: 16 maart 2012

DNB Toorop aan het water

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft op 17 februari 2012 een last onder dwangsom opgelegd aan de Stichting Budgetbeheerdienst te Heerewaarden. De last onder dwangsom is opgelegd omdat Stichting Budgetbeheerdienst niet heeft voldaan aan informatieverzoeken van DNB.

DNB heeft om informatie verzocht omdat het vermoeden bestaat dat Stichting Budgetbeheerdienst in Nederland opvorderbare gelden aantrekt van het publiek in strijd met artikel 3:5 van de Wet op het financieel toezicht. Stichting Budgetbeheerdienst heeft niet alle verzochte informatie binnen de door DNB gestelde termijn aangeleverd en is daarom nu verplicht een dwangsom van EUR 5.000,- te betalen. Dit bedrag kan oplopen tot in totaal EUR 50.000,-. Stichting Budgetbeheerdienst is nog steeds verplicht de verlangde informatie aan DNB te leveren.

De volledige beschikking, met uitzondering van vertrouwelijke gegevens, is te vinden via onderstaande download. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de informatiedesk van DNB: 0800 – 020 1068 (gratis).

380KB PDF
Download

Ontdek gerelateerde artikelen