Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Gewijzigde geschiktheidsmatrix toelichten kennis en ervaring klimaatrisico’s

Nieuwsbericht toezicht

Gepubliceerd: 15 februari 2021

Klimaatrisico's

Dit jaar zijn klimaat- en milieugerelateerde risico’s een standaardonderdeel van de personentoetsingen bij banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Wij verwachten van kandidaten die dit jaar getoetst worden, dat zij hun kennis en ervaring met deze onderwerpen met ons delen.

Hiervoor kunt u het beste gebruik maken van de gewijzigde geschiktheidsmatrix voor pensioenfondsen. U kunt deze downloaden van onze website. Deze nieuwe matrix biedt voldoende ruimte om de kennis en ervaring van kandidaten met klimaat- en milieugerelateerde risico’s te beschrijven. Als u het prettiger vindt om een toelichting te geven in het document Besluitvorming en overwegingen, dan kan dat ook.

Voor een efficiënt toetsingsproces is het van belang dat het toetsingsdossier volledig, diepgaand, specifiek en expliciet is, zodat we voldoende informatie hebben voor het vormen van een geschiktheidsoordeel. Hiermee voorkomen we dat er tijdens het toetsingsproces nog informatie moet worden opgevraagd, wat vertraging met zich meebrengt. 

In de MVO visie DNB 2020, de Toezicht Vooruitblik 2020 en onze nieuwsbrief van november 2020 kondigden we aan om de beheersing van klimaat- en milieugerelateerde risico’s te integreren in toetsingen. Daarbij sluiten we aan bij de eerder door DNB gepubliceerde rapporten, good practices, Q&A’s en factsheets op het gebied van deze risico’s bij financiële instellingen.

Ontdek gerelateerde artikelen