Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Nieuw in het DLT: uitgaande notificaties

Nieuwsbericht toezicht

Gepubliceerd: 31 maart 2021

DNB Toorop aan het water

Met ingang van 1 maart 2021 is voor elektronischgeld- en betaalinstellingen het proces voor uitgaande notificaties beschikbaar via het Digitaal Loket Toezicht.

DNB heeft het notificatieproces voor het uitvoeren van activiteiten in landen in de EER gestroomlijnd en ondergebracht in het standaardportaal voor instellingen. Nederlandse vergunninghoudende betaalinstellingen en elektronischgeldinstellingen wordt gevraagd de notificatie in te dienen bij DNB via het Digitaal Loket Toezicht (DLT). Daarvoor kunnen zij gebruik maken van het notificatieformulier zoals vermeld in de Annex van de EBA RTS on Passport Notifications. Dit formulier is via de website van DNB te downloaden. Als het formulier bij DNB is ingediend, voert DNB een check uit op de compleetheid en juistheid van het formulier om deze vervolgens te delen met de host-toezichthouders conform de verplichting uit de RTS.

Voor meer informatie over de verschillende notificatieverzoeken verwijzen wij u naar Open Boek Toezicht.

eHerkenning

Het DLT maakt gebruik van eHerkenning voor authenticatie en machtiging. Let op: om het DLT te kunnen gebruiken dient u geautoriseerd te zijn voor de webdienst ‘Toezicht aanvragen’. Meer informatie over DLT en eHerkenning vindt u op DLT website. Voor vragen kunt u ook mailen naar infobetaalinstelling@dnb.nl.

Ontdek gerelateerde artikelen