Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Divisiedirecteuren toezicht DNB wisselen van stoel

Nieuwsbericht toezicht

Gepubliceerd: 19 september 2022

Willemieke van Gorkum en Maarten Gelderman

Twee van de divisiedirecteuren bij De Nederlandsche Bank (DNB) die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op financiële instellingen, wisselen van stoel.

Willemieke van Gorkum verruilt per 1 oktober aanstaande het directeurschap van de DNB-divisie Toezicht Horizontale Functies en Integriteit (THI) voor dat van de divisie Toezicht Beleid (TB). Maarten Gelderman, nu divisiedirecteur TB, neemt per die datum het directeurschap van haar over van de divisie THI.

De divisie THI is verantwoordelijk voor het integriteitstoezicht, markttoegang, interventie en handhaving, bestuurderstoetsingen en het toezicht op governance, gedrag en cultuur. De divisie TB richt zich op de ontwikkeling en implementatie van nationaal en internationaal beleid op het gebied van financieel toezicht en de strategie van het toezicht van DNB.

Mr W.M.E. van Gorkum (1968) werkt sinds 1998 bij DNB. Zij heeft gewerkt bij verschillende afdelingen van toezicht als beleidsmedewerker en als toezichthouder, en sinds 2004 als afdelingshoofd. In 2012 werd zij divisiedirecteur Intern bedrijf. Vanaf 2014 is zij divisiedirecteur Toezicht Horizontale Functies en Integriteit.

Dr M. Gelderman (1971) werkt sinds 2000 bij DNB. In de loop der jaren is hij werkzaam geweest binnen toezicht beleid, financiële stabiliteit en het uitvoerend toezicht als beleidsmedewerker en sinds 2004 als afdelingshoofd. In 2014 werd hij divisiedirecteur Toezicht Nationale Instellingen en in 2018 divisiedirecteur Toezicht Beleid.