Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

Toezichtkalender verzekeraars 2024 gepubliceerd

Nieuwsbericht toezicht

Ieder jaar publiceert DNB in december een toezichtkalender voor verzekeraars. In die kalender staan de toezichtactiviteiten die DNB van plan is in 2024 uit te voeren in deze sector.

Gepubliceerd: 14 december 2023

Accountant werkt aan haar computer op kantoor.

Toezichtthema’s

Naast de individuele toezichtsplannen per verzekeraar zullen in 2024 vier specifieke thema’s sectorbreed worden betrokken in het toezicht op verzekeraars: Duurzaamheid in Toezicht Verzekeraars, Hypotheken & Vastgoed Verzekeraars, Artificial Intelligence (AI) en Cyberweerbaarheid in de keten in voorbereiding op DORA in 2025. Daarnaast besteedt DNB aandacht aan enkele andere onderwerpen, zoals bijvoorbeeld de impact van het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen op verzekeraars en bredere inventarisatie en beoordeling van FMAs (Future Management Actions). De toezichtkalender 2024 kunt u hier vinden. Daarnaast wordt, specifiek voor verzekeraars, de toezichtkalender gepubliceerd op het portaal Mijn DNB.

Toezicht in Beeld

In november heeft DNB al de jaarlijkse Toezicht in Beeld gepubliceerd. Daarin gaat DNB in meer algemene zin op de ontwikkelingen van afgelopen en komend jaar in de sectoren waarop toezicht wordt gehouden. De Toezicht in Beeld 2023-2024 kunt u hier vinden.

Ontdek gerelateerde artikelen