Verouderde browser

U gebruikt een verouderde browser. DNB.nl werkt het beste met:

DNB en AFM: aanbevelingen voor een krachtige Europese kapitaalmarktenunie

Nieuwsbericht toezicht

Tegen de achtergrond van onze aanhoudende steun voor een diepere en meer geïntegreerde kapitaalmarktenunie (KMU) doen De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voorstellen voor vervolgstappen om te komen tot passend beleid en een concurrerende Europese kapitaalmarkt.

Gepubliceerd: 16 februari 2024

Rokin, Amsterdam

De KMU is van cruciaal belang voor een concurrerend en veerkrachtig Europa, maar de vooruitgang verloopt moeizaam en de kapitaalmarkten in Europa zijn nog steeds gefragmenteerd. Omvangrijke en aantrekkelijke Europese kapitaalmarkten bevorderen economische groei en versterken de financiële stabiliteit. De AFM en DNB roepen beleidsmakers dan ook op om lopende initiatieven af te ronden en ambitie te tonen om zo een ware Europese kapitaalmarkt op te bouwen.

Deze aanbevelingen zijn te vinden in het vandaag gepubliceerde gezamenlijke position paper ‘Next steps for the European Capital Markets Union’ van de AFM en DNB. Nu de noodzaak van ‘open strategische autonomie’ toeneemt, is het voltooien van de KMU belangrijker dan ooit.

Next steps for the European Capital Markets Union (CMU)

191KB PDF
Download Next steps for the European Capital Markets Union (CMU)