CBOE neemt EuroCCP over

Nieuwsbericht
Datum 10 februari 2020

Chicago Board Option Exchange - één van de grootste beursorganisaties ter wereld – heeft aangekondigd EuroCCP over te gaan nemen. Het in Amsterdam gevestigde European Central Counterparty is de grootste aandelen-CCP van Europa.

logo-Global-Markets

Business impact

CBOE verwacht dat de overname van EuroCCP haar huidige Europese aandelen activiteiten zal versterken. Bovendien geeft CBOE aan dat de overname haar de mogelijkheid zal bieden om de handel en clearing van aandelenderivaten in Europa te gaan ontwikkelen. CBOE had overigens in het kader van Brexit al voor Amsterdam gekozen als vestigingsplaats voor haar EU marktplatform voor de handel in aandelen.

EuroCCP

EuroCCP is een pan-Europese effectenmarktinfrastructuur die aandelentransacties cleart. EuroCCP is aangesloten op 30 Europese platformen en heeft 42 clearing members waaronder 1 uit Nederland – ABNAMRO Clearing Bank. Dagelijks cleart EuroCCP 5 a 8 miljoen transacties van totale waarde van EUR 30 a 40 miljard. EuroCCP is interoperabel met twee andere CCP’s – het Engelse LCH Ltd en het Zwitserse SIX x-clear. EuroCCP staat onder EMIR-toezicht van DNB en AFM in samenwerking met ESMA en het College van Toezichthouders. Voor de overname is goedkeuring van de toezichthouders nodig.

> Terug naar de Nieuwsbrief