Nieuwe MT-leden Toezicht pensioenenfondsen

Nieuwsbericht
Datum 6 maart 2020

Er zijn vier nieuwe managers in het pensioentoezicht van DNB.

Hans de Boer is sinds 1 september 2019 afdelingshoofd middelgrote pensioenfondsen. Eerder werkte hij als beleidsmedewerker bij de directie Algemene Financiële Economische Politiek op het Ministerie van Financiën. Eind 2015 trad hij in dienst bij DNB als senior beleidsmedewerker op de afdeling Pensioenen binnen de divisie Toezicht Beleid. De Boer studeerde economie aan de Universiteit van Maastricht. 

Noëlle Honings is op 1 december 2019 begonnen als afdelingshoofd van het nieuwe bedrijfsbureau Informatie, Proces & Ondersteuning. Honings heeft diverse functies binnen DNB gehad: Risk Manager bij de divisie Financiële Markten, expert toezichthouder op banken, beleidsmedewerker bij Toezicht Beleid Verzekeraars en teamlead toezicht bij het toezicht op verzekeraars. Honings studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Maastricht en Verzekeringskunde aan de UvA. 

Sven van den Beld is sinds 15 januari 2020 afdelingshoofd van de afdeling Financiële Risico’s Pensioenfondsen. Eerder werkte hij bij Achmea als Modelontwikkelaar en daarna bij DNB als Toezichthouder pensioenfondsen en banken. In 2018 werd hij risk manager bij de Volksbank (ALM-domein). Van den Beld studeerde Molecular Life Sciences aan de Radboud Universiteit Nijmegen aangevuld met een Msc. Actuarial Science and Mathematical Finance aan de Amsterdam Business School. 

Janko Gorter gaat vanaf 16 maart 2020 de afdeling Toezicht Grote Pensioenfondsen leiden. Gorter is momenteel bij DNB afdelingshoofd Marktinfrastructuur Beleid bij de divisie Betalingsverkeer & Marktinfrastructuur. Hiervoor was hij verantwoordelijk voor de afdeling Strategie van de divisie Toezicht Beleid. Hij heeft een economische achtergrond, en promoveerde in 2013 aan de Rijksuniversiteit Groningen op 'prikkels in de verzekeringssector'.

Terug naar de website