Hits Paradise Papers blijven melden

Nieuwsbericht
Datum 30 augustus 2018

Trustkantoren moeten regelmatig controleren of hun klanten voorkomen in de Paradise Papers en kritische aandacht hebben voor fiscale structuren.

Controleer Paradise papers op betrokken relaties

In november 2017 heeft DNB aandacht gevraagd voor de Paradise Papers. Trustkantoren zijn door DNB verzocht hun cliëntenbestand te controleren op aanwezigheid in de Paradise Papers. Indien een cliënt niet past binnen de risk appetite, dan wordt van het trustkantoor verwacht dat zij (aanvullende) mitigerende maatregelen treft. DNB verzoekt trustkantoren om eventuele hits en de bijbehorende onderzoeksresultaten te blijven melden.

Gemelde hits

Tot nu toe hebben ruim twintig trustkantoren gemeld dat een zakelijke relatie voorkomt in de Paradise Papers. Veelal is een doelvennootschap van het meldende trustkantoor gelinkt aan een partij die voorkomt in de database van de Paradise Papers (ICIJ-bestand). Ook komt het voor dat een bekend kantoor (zoals de big four-accountantsorganisaties) in de Paradise Papers voorkomt en dat een doelvennootschap om deze reden eveneens wordt genoemd. In een enkel geval is nader onderzoek verricht door het trustkantoor. Dit heeft niet geleid tot beëindiging van de dienstverlening.


> Terug naar de nieuwsbrief