Consultatie good practices fiscale integriteitsrisico’s

Nieuwsbericht
Datum 27 februari 2019

DNB start een consultatie over de good practices fiscale integriteitsrisico’s bij cliënten van trustkantoren. De consultatie loopt tot en met 1 april 2019.

Entree

Hoofdvraag van de consultatie is of de good practices voldoende duidelijk zijn en daadwerkelijk handvatten bieden om aan de wettelijke eisen voor het beheersen van (fiscale) integriteitsrisico’s te voldoen.

Good practices

Voor de good practices heeft DNB gebruikgemaakt van de belangrijkste bevindingen van het themaonderzoek ‘Agressieve belastingplanning en klantanonimiteit’ dat zij in 2017 heeft uitgevoerd. De good practices leveren voorbeelden hoe uw trustkantoor fiscale integriteitsrisico’s kan identificeren in uw cliëntenportefeuille en hoe dit zich verhoudt tot uw Integrity Risk Appetite. Ook leveren ze praktische voorbeelden van onderzoek naar individuele cliënten met verhoogde risico’s en hun transacties.

Reageren

DNB nodigt niet alleen trustkantoren uit om te reageren, maar ook adviseurs en dienstverleners die trustkantoren ondersteunen bij het uitvoeren van de wettelijke eisen op dit terrein. U kunt tot en met 1 april 2019 reageren op de consultatie over de good practices.

Rondetafelbijeenkomst

DNB organiseert aanvullend op 20 maart 2019 (13:30 – 17:30 uur) een rondetafelbijeenkomst voor bestuurders en dagelijks beleidsbepalers van trustkantoren. Bent u een bestuurder of dagelijks beleidsbepaler van een trustkantoor en geïnteresseerd in het geven van mondelinge feedback? Dan kunt u zich tot en met 4 maart 2019 inschrijven voor deze rondetafel. Op basis van de inschrijvingen nodigt DNB bestuurders en beleidsbepalers van een aantal kantoren uit voor deze rondetafel.

Inschrijven rondetafelbijeenkomst

Wilt u zich inschrijven? Stuur dan een e-mail naar evenementen@dnb.nl t.a.v. Linda Dijkgraaf-Kool.

> Terug naar de Nieuwsbrief