Controleer Paradise Papers op betrokken relaties

Nieuwsbericht
Datum 29 november 2017

DNB verzoekt de trustkantoren om hun relatiebestand te controleren op vermelding in de Paradise Papers en eventuele hits te melden.

Controleer Paradise papers op betrokken relaties

Paradise Papers

Sinds 5 november 2017 worden de Paradise Papers wereldwijd gepubliceerd door het International Consortium of Investigative Journalists, waarbij Trouw en Het Financieele Dagblad zijn aangesloten. Deze publicatie is op basis van documenten verkregen uit een lek bij het advocaten- en trustkantoor Appleby op Bermuda en aan haar gelieerde partijen.

Hits melden

DNB verwacht dat ieder trustkantoor de nieuwe database (opengesteld per 17 november 2017) controleert en toetst aan haar eigen bestand met cliëntrelaties. Bij een hit verwacht DNB dat het trustkantoor dit verder onderzoekt. Daarbij moet het trustkantoor onderzoeken waarom een relatie voorkomt in de database, in welke context en welke gevolgen het kantoor hieraan koppelt met betrekking tot de eigen dienstverlening. Tevens doet DNB het verzoek om de hits en de bijbehorend onderzoeksuitkomsten te melden. U kunt dit doen via infotrust@dnb.nl onder vermelding van ‘Paradise Papers’.

> Terug naar de nieuwsbrief