Nieuwe FATF-guidance voor risico’s witwassen en terrorismefinanciering

Nieuwsbericht
Datum 11 september 2019

In juni 2019 heeft de FATF de Guidance for a Risk-based Approach Trust and Company Service Providers gepubliceerd. Deze guidance is speciaal bedoeld voor trustkantoren. De FATF-guidance biedt trustkantoren handvatten voor de analyse van de risico’s op witwassen en terrorismefinanciering en de opzet van een effectief beheersingskader.

Poortwachter

De trustsector speelt als poortwachter een essentiële rol bij het bewaken van de integriteit van de financiële sector. Dit houdt in dat trustkantoren zich voorafgaand en tijdens hun dienstverlening moeten inspannen om te voorkomen dat het financieel stelsel wordt gebruikt voor het witwassen van geld en/of het financieren van terrorisme.

Handvatten

Met deze guidance biedt de FATF handvatten voor een adequate analyse van de risico’s op witwassen en terrorismefinanciering en het opstellen van een effectief beheersingskader. Zo wordt uitgebreid aandacht besteed aan cliëntenonderzoek, voortdurende controle op de zakelijke relatie en het detecteren van ongebruikelijke transacties.

DNB heeft bijgedragen aan de totstandkoming van deze guidance.

Meer informatie

Klik hier voor de guidance.

> Terug naar de Nieuwsbrief