Digitaal loket voor toezichtformulieren komt beschikbaar

Nieuwsbericht
Datum 30 maart 2017

DNB stelt in het april het digitaal loket open voor vergunning- en vvgb-aanvragen en voor het indienen van formulieren voor toetsingen van bestuurders en commissarissen.

Cijfers

Datakwaliteit
Bij het Digitaal Loket Toezicht (DLT) kunnen alle financiële instellingen vanaf april terecht voor hun aanvragen voor vergunningen, verklaringen van geen bezwaar (vvgb's) en formulieren voor de toetsingen. Dit in navolging van het Digitaal Loket Rapportages (DLR).  

eHerkenning voor inloggen
Voor het digitaal indienen van de formulieren voor een vergunningaanvraag, vvgb-aanvraag of toetsing van een bestuurder of commissaris moet u in het bezit zijn van een eHerkenningsmiddel van niveau 3. Deze kunt u aanvragen via eHerkenning.nl. Er zijn diverse aanbieders van eHerkenningsmiddelen. Aan het aanvragen van een eHerkenning zijn kosten verbonden. Bent u al in het bezit van een eHerkenning voor het Digitaal Loket Rapportages? Dan kunt u deze ook gebruiken voor het Digitaal loket Toezicht. Vraag uw eHerkenning tijdig aan.  

Aanbeveling
Het opzetten van het digitaal loket sluit goed aan bij de aanbevelingen van de commissie Ottow om het toetsingsproces transparanter en efficiënter in te richten.

> Terug naar de Nieuwsbrief