Financiële toezichthouders bespreken klimaatverandering bij DNB

Nieuwsbericht
Datum 5 april 2018

Op vrijdag 6 april vindt de eerste International Climate Risk Conference for Supervisors plaats in Amsterdam. De conferentie is een gezamenlijk initiatief van DNB, de Banque de France /ACPR en de Bank of England , onder auspiciën van het Central Banks and Supervisor Network for Greening the Financial System (NGFS).

logo-NGFS

Vertegenwoordigers van toezichthouders uit meer dan 30 landen en van meer dan 50 toezichthoudende instanties komen bijeen om de impact van klimaatrisico's op financiële instellingen en de gevolgen daarvan op het toezichtmandaat te bespreken.

Het Central Banks and Supervisors Network for Greening the Financial System (NGFS) draagt bij aan de wereldwijde inspanningen die nodig zijn om de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs te halen. Het NGFS helpt ook mee aan de taak van het financiële systeem om risico's te beheersen en kapitaal bijeen te brengen voor groene en CO2-arme investeringen in de bredere context van duurzame ontwikkeling.

Op 5 april, de dag voorafgaand aan de conferentie, komen de NGFS-leden bijeen om kennis te nemen van de technische stand van zaken en om ideeën uit te wisselen over mogelijke uitbreiding van het lidmaatschap.

Het netwerk, onder voorzitterschap van Frank Elderson (DNB), is op 12 december 2017 opgericht tijdens de One Planet Summit in Parijs en bestaat uit de Banco de Mexico, de Bank of England, de Banque de France en de ACPR, DNB, de Deutsche Bundesbank, de Zweedse Finansinspektionen, de Monetary Authority of Singapore, en de People’s Bank of China. De Bank for International Settlements (BIS) neemt als waarnemer deel aan het NGFS. De Banque de France verzorgt het secretariaat van het NGFS.