Internationale conferentie over duurzaam beleggen voor centrale bankiers

Nieuwsbericht
Datum 21 september 2018

DNB is op 21 september gastheer van een internationale conferentie over duurzaam beleggen voor en door centrale banken.

De conferentie staat in het teken van de wijze waarop centrale banken duurzaamheidsprincipes kunnen integreren in hun eigen beleggingen en het reservebeheer. Duurzaam beleggen wint terrein in het vermogensbeheer van centrale banken. Daarbij is het van belang dat centrale banken de krachten bundelen en samenwerken. Met de organisatie van deze conferentie draagt DNB hier aan bij.

Sprekers
Op de conferentie komen circa 100 vertegenwoordigers van centrale banken uit dertig landen bijeen. Twintig sprekers delen hier hun ervaringen tijdens speeches, panels en workshops. Frank Elderson, DNB-directeur en voorzitter van het NGFS, opent de conferentie met de speech ‘Why sustainable finance is the new paradigm’. Daarnaast houdt DNB-directeur Else Bos een toespraak over ‘Key elements to integrating Sustainable & Responsible Investment’. Verder geeft Axel Weber, chairman UBS Group AG, de videotalk ‘The journey towards sustainable investment’. Andere internationale sprekers zijn Torsti Silvonen, Deputy Director General ECB en Nathalie Aufauvre, Director General Banque de France.

NGFS
Het vergroenen van het financiële systeem: dat is de inzet van DNB en de andere leden van het Network of Central Banks and Supervisors for Greening the Financial System (NGFS).