DNB opent deuren in Weekend van de Wetenschap

Nieuwsbericht
Datum 27 september 2019

Het Weekend van de Wetenschap is hét landelijke evenement over wetenschap en technologie. Ook De Nederlandsche Bank (DNB) opent 5 en 6 oktober haar deuren voor het publiek. Dit is jouw kans om backstage te gaan en de wonderlijke wereld van het geld te beleven!

Rondleiding

Als je pint, komt er geld uit de muur. Maar heb je je weleens afgevraagd wat zich allemaal áchter die muur afspeelt? Doe dan een van de rondleidingen door ons geldsorteercentrum, een beveiligde ruimte waar normaal gesproken slechts mondjesmaat bezoekers naar binnen mogen. Hier ontdek je hoe DNB gebruikte bankbiljetten controleert en de valse biljetten eruit haalt. Ook krijg je te zien hoe een geldwagen er van binnen uitziet.

Zowel op 5 als 6 oktober zijn er rondleidingen. Meld je aan via dit formulier.

Ook DNB Bezoekerscentrum is open

Tijdens het Weekend van de Wetenschap ben je ook van harte welkom in het DNB Bezoekerscentrum. Hier kun je voelen hoe zwaar een goudstaaf is, zien hoe een pinautomaat van binnen werkt of plaatsnemen op de stoel van DNB-president Klaas Knot en de rente bepalen. Aanmelden is niet nodig. Het DNB Bezoekerscentrum is geopend op zaterdag en zondag van 9 tot 17 uur. Locatie: Sarphatistraat 1, op de hoek van het Frederiksplein.

We zien je graag tijdens het Weekend van de Wetenschap!