Interactie DNB en HFC gericht op verantwoorde start van PPI's

Nieuwsbericht
Datum 1 juli 2011

Maandag 27 juni jl. vond op initiatief van DNB een eerste informatiebijeenkomst plaats  met Holland Financial Centre (HFC) en een aantal marktpartijen over de Premiepensioeninstelling (PPI), die per 1 januari van dit jaar wettelijk mogelijk is geworden.

Met de marktpartijen is gesproken over het proces van vergunningverlening aan deze nieuwe pensioenuitvoerder. Mogelijk geïnteresseerde partijen waren kritisch over het verloop hiervan. Door inzicht te geven in de toepasselijke wet- en regelgeving en de wijze waarop de vergunningaanvragen worden beoordeeld denken DNB en HFC bij te dragen aan een verantwoorde introductie van de PPI, zowel internationaal als desgewenst nationaal, als solide instellingen.

De PPI is een nieuw vehikel dat pensioenregelingen in binnen- en buitenland kan uitvoeren. Vooral bij multinationals en het grote MKB met vestigingen in diverse landen kan een PPI een alternatief bieden om pensioenregelingen effici├źnt en transparant, met benutting van (internationale) schaalvoordelen, te beheren. De PPI zorgt er daarnaast voor dat de Nederlandse pensioenkennis beter toegankelijk is voor buitenlandse ondernemingen.