Kinderen strijden om schoolreis naar de Nederlandsche Bank

Nieuwsbericht
Datum 10 november 2011

Tien schoolklassen strijden in de finale van de Gelduitdaging op vrijdag 11 november om een schoolreis naar de Nederlandsche Bank (DNB). In het kader van de Nationale Week van het geld hebben scholen uit het hele land meegedaan aan de Gelduitdaging.    

Hierbij kregen de scholen eerder dit jaar een zogenoemde Klasse!kas waarmee ze aan de slag zijn gegaan om op een ludieke manier geld te verdienen voor een goed doel. De klassen werden hierbij begeleid door de Gemeentelijke Krediet Banken (GKB). De Klasse!kas is een product van de GKB Drenthe die voor de organisatie van de Gelduitdaging samenwerking heeft gezocht met de GKB Groningen. De tien meest originele ideeën worden door de kinderen zelf gepresenteerd tijdens de landelijke finale bij de Nederlandsche Bank in Amsterdam.

Presentatie door Kamerlid Tjeerd van Dekken

De finale van de Klasse!kas wordt gepresenteerd door Tjeerd van Dekken, lid van de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Tjeerd van Dekken houdt zich, naast kunst & cultuur, in de Tweede Kamer ook bezig met elk vraagstuk in relatie tot jongeren. Naast een groep deskundige juryleden neemt ook acteur Hassan Slaby (Eman uit SpangaS) plaats in de jury.

De hoofdprijs is een volledig verzorgde schoolreis naar de tentoonstelling Geld en je Leven! van de Nederlandsche Bank en een ontmoeting met DNB-president Klaas Knot. Daarnaast ontvangen alle finalisten een educatief spellenpakket.

Over de Week van het geld

De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken in het kader van Leren omgaan met geld voor kinderen in het basisonderwijs. De tweede editie van de nationale Week van het geld vindt plaats van 7 tot en met 11 november 2011. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.weekvanhetgeld.nl.

Informatie voor de media

Voor nadere informatie over de Gelduitdaging en de Week van het geld kunt u contact opnemen met Wijzer in geldzaken, Joost de Bree, Communicatie en PR adviseur, tel. 070 342 8968 of 06 474 08065. pers@wijzeringeldzaken.nl of www.wijzeringeldzaken.nl/pers

Media die de finale bij willen wonen kunnen zich aanmelden bij Flore Kraaijeveld, DNB persvoorlichting via f.kraaijeveld@dnb.nl of via 020 524 3091. Ivm beveiliging is aanmelding vooraf noodzakelijk.

De finale vindt plaats in het Bezoekerscentrum van DNB, Achtergracht 4 in Amsterdam
Aanvang 11.00 uur en einde (prijsuitreiking) 14.15 uur.