DNB Magazine mei 2012: Grip op de cyber economie

Nieuwsbericht
Datum 11 mei 2012

In de schaduw van het internet bloeit de cybercrime economie. In 2009 was het totale fraudebedrag internetbankieren (dus inclusief banking malware en phishing) EUR 1,9 miljoen. Dit bedrag is gestegen van bijna 10 miljoen euro in 2010, naar EUR 35 miljoen in 2011. In de strijd tegen cybercriminelen is een belangrijke rol weggelegd voor financiële instellingen. Betere beveiliging en een groter bewustzijn van de risico’s zijn speerpunten voor DNB in 2012.

De duurzaamheid van ons pensioen

DNB magazine - mei 2012

De meeste Nederlanders sparen voor een aanvullend pensioen, onze pensioenen zijn relatief hoog en de fondsen hebben heel veel geld in kas. Internationaal gezien staan we er dus helemaal niet zo slecht voor. Toch dreigt voor een kwart van de pensioenfondsen een korting op de pensioenuitkering. Is ons stelsel in crisis? Vijf deskundigen gaan in DNB Magazine in gesprek over de toekomstbestendigheid van ons pensioen.
 
Verder in DNB Magazine onder meer een artikel over de concurrentiekracht van de eurolanden, een profiel van Duitsland en een overzicht van de pensioenleeftijden in diverse beroepsgroepen, van boeren tot bouwvakkers.