Expositie kunstenares Min Oh

Nieuwsbericht
Datum 18 september 2012

Het videowerk van de Zuid-Koreaanse kunstenares Min Oh (Seoul, 1975) kenmerkt zich door sprookjesachtige verhalen en kinderversjes met duistere ondertoon. Van 20 september tot en met 25 oktober is de expositie te zien in de Kunstruimte bij de Nederlandsche Bank.

Min Oh – The Suite

Contrast en synthese
Onschuldige scenes die tegelijkertijd verontrusten, veroorzaakt door het contrast tussen wat je ziet en hoort. Zoete beelden versus schrille geluiden. Een synthese tussen muziek en beeld, die tegelijkertijd Min Oh’s eigen talenten weerspiegelt: in de wieg gelegd voor een carrière als pianiste, koos ze voor de beeldende kunsten.
 

Speciaal voor deze tentoonstelling maakte Min Oh een nieuwe serie video- en performancekunst. Werken die zich tot elkaar verhouden als verschillende muziekstukken. The Suite. Min Oh verblijft op dit moment als artist in residence aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam. 
 
Bezichtiging op afspraak
Min Oh – The Suite is te zien van 20 september tot en met 25 oktober in de Kunstruimte van de Nederlandsche Bank, Westeinde 1 te Amsterdam. Bezichtiging is voor niet-medewerkers alleen mogelijk op afspraak. Telefoon: +31(0)205242186.  Legitimatie is verplicht.