DNB participeert in de Week van het geld

Nieuwsbericht
Datum 15 november 2012

Deze week is de derde nationale Week van het geld. De Week van het geld, van 12 tot en met 16 november, heeft als doel kinderen te leren omgaan met geld. DNB organiseert in dit kader verschillende activiteiten.

De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken, SchoolTV en het Nibud in het kader van financiƫle educatie voor kinderen in het basisonderwijs. Door kinderen jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiƫle zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan.

In deze week organiseren diverse organisaties en partners van Wijzer in geldzaken aansprekende activiteiten om kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar te leren omgaan met geld. DNB is in deze week ook actief. Zo heeft DNB directeur Frank Elderson op dinsdag 13 november een gastles verzorgd op een basisschool in Amsterdam, een voorbeeld dat gevolgd wordt door bijna 100 medewerkers van DNB op basisscholen in heel Nederland.

Op vrijdag 16 november is DNB gastheer voor de landelijke finale van de Gelduitdaging. Deze wedstrijd daagt scholen uit om op een ludieke manier geld te verdienen en dit geld vervolgens verantwoord uit te geven. Op zaterdag 17 november opent het DNB Bezoekerscentrum tussen 12.00 en 16.00 uur haar deuren voor ouders met kinderen. Het bezoekerscentrum biedt een boeiende en leuke presentatie voor iedereen die meer wil weten over eurobankbiljetten, het werkterrein van DNB en de economie in het algemeen. De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie over de Week van het geld en een overzicht van alle activiteiten op www.weekvanhetgeld.nl.