Nieuwe website DNB live begin 2021

Nieuwsbericht
Datum 12 november 2020

Begin 2021 gaat de nieuwe website van DNB live. Onze nieuwe site is gebruiksvriendelijker en we richten ons meer dan voorheen op een veel breder publiek. Sommige informatie vindt u vanaf dan op een andere plaats terug, dus als u favorieten, links of bookmarks ingesteld heeft, vragen we u die eenmalig aan te passen.

Wat er verandert
Op onze nieuwe website communiceren we vooral via thema’s. Zes thema’s die actuele onderwerpen beschrijven waarover wij, vanuit onze kerntaken, graag met u in gesprek gaan via onze website of via social media-kanalen. Per thema kunnen we ook beter inspelen op de actualiteit. Op deze manier vindt u op de nieuwe site actuele cijfers, relevante onderzoeken en achtergronden, overzichtelijk samen gebracht. De website is verder aangepast aan technische eisen en vormgeving van deze tijd.  

Voor instellingen die onder ons toezicht staan, blijft alle benodigde informatie beschikbaar, via een link ‘Voor de sector’. Er komt een login-icoontje naar de digitale loketten e-Line, het Digitaal Loket Rapportage en Digitaal Loket Toezicht.  In het archief kunt u te allen tijde oude informatie terugvinden, ook van de oude website. Volgt u straks op de nieuwe DNB-site een oude link, dan doen we ons best om u naar de juiste informatie te linken. Maar soms zullen we u vragen via de vernieuwde zoekfunctie de voor u vertrouwde informatie te vinden. 

Waarom deze verandering?
Onze oude website voldoet niet meer. Technisch niet, maar ook niet qua toegankelijkheidseisen, overzichtelijkheid en zoekfunctie. Dat bleek uit diverse gebruikersonderzoeken van de afgelopen jaren en er is nieuwe wetgeving op dit gebied. Dit pakken we aan met onze nieuwe website. Vanwege onze wens sneller, beter en meer te communiceren.  

Vragen?
Heeft u vragen over de nieuwe website, of kunt u niet vinden wat u zoekt, neemt u dan contact op met onze collega’s van publieksvoorlichting.