Speech president Knot - 'A central bankers’ pitch'

Speech
Datum 17 januari 2014
Tijd 10:00 uur
Lokatie Hoofdkantoor ABNAMRO, Amsterdam
Spreker Klaas Knot

Vandaag spreekt Klaas Knot op de slotbijeenkomst van Startupbootcamp NFC & Contactless Demo Day. 

Dit keer geen bijeenkomst voor bankiers of economen in grijze pakken maar voor ‘young creatives’ van startups uit zeven landen. Tijdens deze bijeenkomst geven zij een demo van hun innovaties op het terrein van ‘near field communication’ en ‘contactless industry’, in de hoop in aanmerking te komen financiering en ondersteunende faciliteiten als kantoorruimte en begeleiding op diverse relevante gebieden.

In zijn speech, de eerste van 2014, drukt Klaas de jongeren op het hart vooral niet te pessimistisch te zijn over de economische omstandigheden. Juist innovaties zijn belangrijk voor het verder aanwakkeren van de economie. Kijk naar de jaren dertig, de Grote Depressie. Dat is een periode geweest waarin heel veel innovaties tot stand zijn gekomen. Zaken waar we tot op vandaag de dag nog steeds van profiteren. Van plakband, scheerapparaat, tot helikopter en Klaas’ favoriet, de parkeermeter.

Vervolgens houdt Klaas z’n eigen pitch. Hij raadt startups aan zich vooral in Nederland te vestigen. We zijn een land dat als geen ander openstaat voor nieuwe ideeën, een land met bovendien veel hoogopgeleide kenniswerkers, een uitstekende ict-infrastructuur en een goede balans tussen werk en privé. Kortom een uitgelezen plek om als startup te beginnen.