Gefaseerde invoering rapportage-eisen

Nieuwsbericht
Datum 30 augustus 2012

De European Banking Authority (EBA) heeft besloten de nieuwe rapportage-eisen gefaseerd in te voeren.

Logo EBA

EBA biedt banken enige flexibiliteit met de nieuwe rapportagevereisten door een gefaseerde invoering. EBA heeft hiertoe besloten omdat de implementatiedatum van de Capital Requirements Regulation (CRR) nog niet bekend is. Hierdoor zouden financiƫle instellingen geconfronteerd kunnen worden met uitdagingen om onmiddellijk aan alle rapportages te voldoen.

De Europese Commissie heeft de EBA belast met het schrijven van de bindende technische standaarden, zoals rapportagevereisten voor toezicht op instellingen: Common Reporting Framework (COREP) en Financial Reporting Framework (FINREP).
 
Voor de invoering van FINREP heeft EBA besloten de eerste rapportagedatum uit te stellen tot 1 januari 2014. EBA moet nog beslissen hoe de in-fasering van de andere rapportages (COREP, liquiditeit) eruit gaat zien. Deze beslissing zal worden genomen zodra de definitieve CRR bepalingen beschikbaar zijn. 

Workshop

EBA houdt op 13 september in Londen een workshop voor rapportage experts bij banken over de invoering van de nieuwe rapportages.
 
Voor meer informatie over het EBA persbericht over gefaseerde invoering en het inschrijven.