Nog maar 1 jaar te gaan voor invoering SEPA

Nieuwsbericht
Datum 18 februari 2013

Het aftellen naar de SEPA-overgang per 1 februari 2014 is begonnen. Op die datum moeten alle banken, bedrijven en consumenten voor eurobetalingen in de Europese Unie zijn overgeschakeld op IBAN (het langere bankrekeningnummer) en de Europese betaalproducten (overschrijving en incasso). Een grote en complexe klus voor Nederland en de andere landen.

SEPA logo

Het Nationaal Migratieplan SEPA is nu volop in uitvoering. Gebleken is dat grotere marktpartijen al snel 12 maanden nodig hebben om hun systemen en bedrijfsprocessen aan te passen aan SEPA. Het Nationaal Forum SEPA-migratie heeft een template gemaakt waarmee beleggingsondernemingen een grondige impactanalyse kunnen maken voor hun eigen instelling. 

De template is te vinden op de website www.overopIBAN.nl. Daar vindt u tevens alle andere relevante informatie over IBAN en SEPA. En neem op tijd contact op met de huisbankier(s) en softwareleverancier(s). Niet op tijd klaar betekent dat uw bedrijf op 1 februari 2014 niet meer elektronisch kan betalen.

 

> Terug naar de Nieuwsbrief