Aandachtspunten FTK Kwartaalstaten Beleggingen

Nieuwsbericht
Datum 3 augustus 2012

DNB heeft de eerste beoordelingsronde van de vernieuwde FTK Kwartaalstaten Beleggingen voor een groot deel afgerond. Bij deze beoordeling heeft DNB vooral gelet op de volledigheid, de plausibiliteit en de consistentie van elke rapportage.

Hoewel de kwaliteit van de ingediende rapportages over het algemeen goed was, heeft DNB toch enkele aandachtspunten geformuleerd voor de komende rapportageperiodes. Deze aandachtspunten zijn opgenomen in een brief die DNB op 13 juli per e-mail heeft verzonden aan de contactpersonen van de FTK Kwartaalstaten Beleggingen. Deze brief is hier te lezen.

Daarnaast heeft DNB de toelichting bij de FTK Kwartaalstaten Beleggingen op enkele plaatsen aangepast, verduidelijkt en verbeterd. Deze geactualiseerde versie van de toelichting is als separaat document te raadplegen op de e-Line DNB website (volg deze link). Dit document is ook in het Engels verschenen (Explanatory Notes FTK Investment Statements). Zie deze link.

Voor vragen bij het indienen van FTK Kwartaalstaten Beleggingen kunt u contact opnemen met de helpdesk pensioenfondsen. Dat kan per e-mail via Rapportages_Pensioenfondsen@DNB.nl of telefonisch via nummer 020-524 6260.