Speciale editie nieuwsbrief pensioenen over voorbereiding op het nieuwe pensioenstelsel

Nieuwsbericht
Datum 14 december 2012

Dit is een speciale editie van de Nieuwsbrief Pensioenen van de AFM en DNB over de voorbereiding op het nieuwe pensioenstelsel.

Krant

Onlangs heeft de staatssecretaris bekend gemaakt dat het nieuwe Financieel Toetsingskader (FTK) ingaat per 1 januari 2015. Het nieuwe pensioenstelsel gaat dus een jaar later van start. Toch kunt en moet u nu alvast aan de slag, want er is voldoende werk aan de winkel, voegde de staatssecretaris direct toe. En daar zijn wij het helemaal mee eens. Wij willen u op weg helpen zodat u al aan de slag kunt, en klaar bent als op 1 januari 2015 het nieuwe pensioenstelsel een feit is. Want het zal een hele klus zijn.

Aan het woord komen diverse stakeholders bij het nieuwe stelsel: de deelnemers, de pensioenfondsbestuurder, de sociale partner, het ministerie, de koepel, de adviseur, de uitvoeringsorganisaties en de toezichthouders. Wat doen zij in aanloop op de invoering van het nieuwe FTK op 1 januari 2015? Ook maken we de resultaten bekend van een meting van de AFM en DNB onder zo’n zestig pensioenfondsen naar hun voorbereiding op het nieuwe pensioencontract.
 
Deze speciale editie wordt naar alle abonnees van de AFM- en DNB-nieuwsbrieven gestuurd. Daarnaast ontvangen alle pensioenfondsen een exemplaar via de post.

 

> Terug naar de nieuwsbrief