SEPA: seminar pensioenfondsen en migratie in 2013

Nieuwsbericht
Datum 14 januari 2013

Op 23 januari van 13.00 tot 17.30 uur wordt de tweede SEPA-voorlichtingsmiddag voor pensioenfondsen en -uitvoerders gehouden bij DNB. Het seminar is vooral bedoeld om bestuurders en uitvoerders te informeren over de consequenties van SEPA in de bedrijfsvoering en het delen van ervaringen en migratie-issues bij de overgang naar SEPA.

U kunt zich aanmelden vóór 21 januari 2013 door een e-mail te sturen naar evenementen@dnb.nl. Per pensioenfonds en pensioenuitvoerder kunnen maximaal 4 vertegenwoordigers zich aanmelden.
 
SEPA-migratie in 2013 noodzakelijk
Conform het Nationaal SEPA-Migratieplan moeten alle pensioenfondsen op 1 februari 2014 overgegaan zijn op de Europese standaarden voor overschrijvingen en incasso’s. Daarbij dienen grootbedrijven en –instellingen uiterlijk op 1 juli 2013 SEPA-compliant te zijn. Met name de implicatie van het langere bankrekeningnummer (International Bank Account Number) raakt vaak de gehele bedrijfsvoering. Daarom moeten bedrijven en instellingen hun administraties, systemen en werkprocessen op tijd aanpassen.
 
Partijen die niet op tijd klaar zijn lopen het risico dat ze in de file komen bij hun bank en softwareleveranciers en dat uiteindelijk hun betalingsverkeer in gevaar kan komen. De ervaring leert dat onvoorziene omstandigheden vaak een materieel impact kunnen hebben op de SEPA-implementatie. Het Nationaal Forum SEPA-migratie verwacht daarom dat alle pensioenfondsen in 2013 SEPA-compliant zijn. Voor meer informatie: www.overopIBAN.nl.

 

> Terug naar de nieuwsbrief