Kort Nieuws

Nieuwsbericht
Datum 12 november 2013

Deze keer aandacht voor: 1) Aanmelding voor de Verzekeringsmiddag 2013. 2) Verzekeraars over op SEPA.

Aanmelding voor de Verzekeringsmiddag 2013
Op 3 december organiseert DNB haar Verzekeringsmiddag in de RAI in Amsterdam. De middag staat in het teken van de transformatie van de verzekeringssector. Wij nodigen u van harte uit deze middag bij te wonen. U kunt zich tot en met 22 november inschrijven via het aanmeldformulier. De Verzekeringsmiddag begint om 12.00 uur met een lunch. Om 13.00 uur begint het programma en om 17.00 uur wordt de middag afgesloten met een borrel. De Verzekeringsmiddag is alleen toegankelijk voor verzekeraars. Kijk voor meer informatie op Open Boek Toezicht.

Verzekeraars over op SEPA
Uiterlijk op 1 februari is heel Nederland over op SEPA. Vanaf die datum kan niemand meer giraal betalen zonder SEPA. Verzekeraars die dan nog niet over zijn, kunnen geen uitkeringen meer verrichten en andere betalingen doen.
 
DNB vindt dat verzekeraars zo snel mogelijk over moeten op SEPA. Alleen door ruim op tijd over te gaan, kan rekening worden gehouden met eventuele fouten of tegenslagen. Verzekeraars die nog niet over zijn op SEPA, moeten zo snel mogelijk een plan opstellen om op korte termijn de overgang op SEPA te regelen. 

> Terug naar de nieuwsbrief