Informatiebijeenkomst geschiktheidstoets commissarissen verzekeraars

Nieuwsbericht
Datum 17 oktober 2011

Op 23 en 28 november organiseert DNB samen met de AFM een informatiebijeenkomst over de geschiktheidstoets voor commissarissen. Wij nodigen verzekeraars van harte uit om aan één van deze twee bijeenkomsten deel te nemen.

De eis van geschiktheid gaat vooralsnog vanaf 1 januari 2012 gelden voor commissarissen, leden van de raad van toezicht en algemene bestuursleden van onderlinge waarborgmaatschappijen. De wetswijziging die dit regelt is nog behandeling. Indien de wijziging niet begin 2012 wordt doorgevoerd, worden de informatiebijeenkomsten afgelast. 

Opzet van de bijeenkomst
Doel van de informatiebijeenkomsten is toe te lichten over welke deskundigheid een commissaris van een verzekeraar op grond van de nieuwe wetgeving moet beschikken. Daarnaast maken wij graag van deze gelegenheid gebruik om in gesprek te gaan over het profiel van een geschikte commissaris.

De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die nauw betrokken zijn bij de benoemingen van commissarissen, zoals voorzitters van RvC’s of raden van toezicht en hoofden van de afdeling compliance.

Programma 23 en 28 november 2011
(Locatie: Auditorium van DNB, Westeinde 1 te Amsterdam)

14.00 uur Zaal open, ontvangst met koffie

15.00 uur Start bijeenkomst

  • De vereiste deskundigheid
  • Het profiel van een commissaris van een verzekeraar
  • De procedure van de geschiktheidstoets

17.00 uur Informele borrel

Aanmelden
Aanmelden kan door uiterlijk 3 werkdagen vóór de bijeenkomst het aanmeldformulier in te vullen. Indien u zich heeft aangemeld en de bijeenkomst wordt afgelast, dan krijgt u hierover bericht. Mocht u zich hebben aangemeld, maar onverhoopt verhinderd zijn, gelieve dit dan door te geven via Evenementen@dnb.nl.

Toegang tot DNB
Door de beveiligingsmaatregelen kan binnenkomst bij DNB soms enige tijd duren. Wij verzoeken u vriendelijk hier rekening mee te houden, want de bijeenkomst start om 15.00 uur stipt.
Bijgaand vindt u een routebeschrijving naar DNB. Parkeren is bij DNB niet mogelijk en rondom het gebouw is slechts beperkte parkeergelegenheid aan de openbare weg. Wij adviseren u daarom gebruik te maken van het openbaar vervoer.