Maak kennis met secretaresse Grace Hattu

Nieuwsbericht
Datum 11 september 2012

Grace Hattu is de secretaresse van divisiedirecteur Jos Heuvelman. 'Als je continu één op één met iemand samenwerkt, is het belangrijk dat er een klik is', zegt Hattu. Een gesprek over deze klik, het contact met de verzekeringssector en andere aspecten die haar werk interessant maken.

Grace Hattu

Op elkaar ingespeeld
Hattu is begonnen als secretaresse van Heuvelman toen hij nog divisiedirecteur Toezicht pensioenfondsen en beleggings- ondernemingen was. Toen hij in 2010 de overstap maakte naar de divisie Toezicht verzekeraars heeft hij Hattu gevraagd om met hem mee te gaan. Door de jarenlange samenwerking zijn ze goed op elkaar ingespeeld. Dat is volgens Hattu ook noodzakelijk om dit werk te kunnen doen. 'Jos weet wat hij aan mij heeft en ik weet wat hij van mij verwacht. Veel zaken verlopen hierdoor automatisch goed', aldus Hattu. 

Vrijheid
'Mijn corebusiness is de dag van Jos vlekkeloos te laten verlopen. Het betekent dat ik bij alle aspecten van zijn werk betrokken ben en daardoor heb ik nauw contact met de verzekeringssector. Dit houdt mijn werk ook gevarieerd. Wat voor hem een drukke dag is, is voor mij een drukke dag.' Hattu vertelt dat ze een hoop vrijheid heeft in de beslissingen die ze neemt. Zij helpt de prioriteiten van de divisiedirecteur te bepalen. Ook is zij zijn sparringpartner. 'Door te praten en te discussiëren bepalen we wat het meest urgent is en zo worden de juiste beslissingen genomen.'

Contact
Hattu: 'De werksfeer bij DNB is goed. En wat ik belangrijk vind, het is hier allemaal heel laagdrempelig. Prettig ook omdat ik met veel mensen samenwerk, zowel binnen als buiten de bank. Zo heb ik regelmatig contact met secretariaten van verzekeraars en het Verbond. Eén keer per jaar is er een bijeenkomst voor secretaresses die in de verzekeringssector werken. Dan zie je het gezicht bij de stem die je zo vaak hoort.' Doordat Heuvelman momenteel voorzitter is van een subgroep van de International Association of Insurance Supervisors heeft Hattu ook regelmatig contact met buitenlandse toezichthouders. 

Verzekeringssector
Toen Hattu bij DNB begon, had zij weinig kennis over de verzekeringssector. Nu weet ze er redelijk wat van af. 'Het is belangrijk dat ik weet wat er speelt om Jos te helpen bij het stellen van prioriteiten. Doordat ik al zijn mails behandel, ben ik door de jaren heen steeds meer betrokken geraakt bij de sector. De komende jaren wil ik mij meer gaan verdiepen in de verzekeringssector om zo inhoudelijk nog meer ondersteuning te kunnen bieden.'