Onderwijsmateriaal

Naast het educatieve materiaal dat u hieronder aantreft, heeft DNB ook allerlei andere publicaties met interessante informatie. Ook biedt DNB een aantal games en films en zijn er digitale pesentaties beschikbaar. Meer informatie vindt u hier.

1-5 van 5 resultaten
Overzicht van Voorlichting
Titel of themaDatum
Economische crisis - docentenhandleiding september 2017
Deze lesbrief gaat over de kredietcrisis, de economische recessie en de schuldencrisis en over alle betrokkenen: banken en andere financiële instellingen, beleggers en spaarders, consumenten en producenten. Over centrale banken, zoals DNB en de ECB en overheden.
Economische crisis - Lesbrief september 2017

Deze lesbrief gaat over de kredietcrisis, de economische recessie en de schuldencrisis en over alle betrokkenen: banken en andere financiële instellingen, beleggers en spaarders, consumenten en producenten. Over centrale banken, zoals DNB en de ECB en overheden. Module 1 behandelt de oorzaken en gevolgen van de kredietcrisis. Module 2 belicht hoe we van de kredietcrisis in een recessie konden belanden, de derde module bekijkt hoe ook overheden de crisis gingen voelen, en module 4 richt de blik op lessen en uit dagingen.  

Lees meer over: De crisis, de oorzaken en gevolgen tot de lessen die we kunnen trekken. 

Folder onderwijsmateriaal DNB april 2018
Scoren met beleid - Handleiding maart 2016
Het interactieve online programma 'Scoren met beleid' maakt duidelijk hoe actuele gebeurtenissen de macro-economie beïnvloeden. Dit programma is bedoeld voor de economielessen van de bovenbouw VWO en de propedeuse HBO/WO. Er is ook een aparte versie voor de bovenbouw HAVO. De handleiding is vooral bestemd voor docenten economie. Deze handleiding bevat ook informatie over de wijze waarop het programma ingezet kan worden in het onderwijs.
Download: Nederlands (PDF, 2,4 MB) | papieren versie: bestel
1-5 van 5 resultaten