Adres en routebeschrijving

Bezoekadres

Spaklerweg 4, 1096 BA Amsterdam 

Postadres

Postbus 98, 1000 AB Amsterdam

Kas: geen bezoek, wel post

In Nederland zijn maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. Daarom heeft De Nederlandsche Bank (DNB) besloten om haar kas te sluiten voor publiek tot en met 28 april 2020. Wilt u na deze datum langskomen? Controleer eerst hier de openingstijden. Zo komt u niet voor een gesloten deur te staan. De kas blijft wel doorwerken. U kunt dus post opsturen of mailen naar: omwisselverzoek@dnb.nl 

Bankbiljetten en munten – omwisselen/vergoeding

Wilt u bij DNB guldenbankbiljetten omwisselen? Of een vergoeding vragen voor beschadigde eurobankbiljetten en beschadigde euromunten? Of wilt u een verdacht eurobankbiljet laten controleren op echtheid? U kunt het geld per post opsturen. Bekijk de mogelijkheden en voorwaarden. Gaat het om meer dan EUR 2.000? Stuur dit geld niet op. Mail eerst naar: omwisselverzoek@dnb.nl. DNB neemt dan contact met u op.

Route Spaklerweg


Bezoekerscontrole- en registratie

DNB controleert de identiteit en aanwezigheid van al haar bezoekers. Dat doet DNB aan de hand van een identiteitsbewijs en bezoekerspas. Daarbij registreert DNB de naam van de bezoeker, de reden van het bezoek, de contactpersoon binnen DNB, het e-mailadres, het nummer van het identiteitsbewijs, en de tijdstippen en locaties waar de bezoeker bij DNB is geweest.

Het identiteitsbewijs wordt gescand voor controle op echtheid. Bij het scannen kunnen er eventuele signaleringen (bijvoorbeeld of het een gestolen identiteitsbewijs betreft) worden vastgesteld. Deze scans worden niet opgeslagen. Bij een signalering uit het systeem wordt contact opgenomen met de Koninklijke marechaussee en/of de politie. Overige (persoons)gegevens worden zes maanden na het bezoek vernietigd.

DNB verwerkt deze (persoons)gegevens, omdat een hoog niveau van beveiliging noodzakelijk is voor de uitvoering van haar publieke taak om vertrouwelijke informatie en zaken van waarde te beschermen (AVG artikel 6, eerste lid, onder e). Een uitgebreid privacystatement van DNB vindt u op privacystatement.

Parkeren

Parkeren bij DNB is niet mogelijk.

Bezoekerscentrum

Adres DNB Bezoekerscentrum:
Sarphatistraat 1
1017 WS Amsterdam

Locatie Frederiksplein