Adres en routebeschrijving

Bezoekadres

Spaklerweg 4, 1096 BA Amsterdam 

Postadres

Postbus 98, 1000 AB Amsterdam

Locatie Haarlem

Jan van Krimpenweg 17
2031 CG Haarlem

Kas: bezoek op afspraak
Wilt u met bankbiljetten of munten langskomen bij DNB? U moet altijd eerst een afspraak maken. Tot en met 9 februari is de kas alleen open voor spoedzaken. Dit vanwege de coronamaatregelen van de overheid. Wel kunt u nu alvast een afspraak maken voor na 9 februari. Voor een afspraak belt u 020 524 2727 op werkdagen van 09.00 - 12.00 uur. Ook kunt u geld per post opsturen. Of mail naar: omwisselverzoek@dnb.nl Houd rekening met een langere verwerkingstijd van een tot twee maanden.

Bankbiljetten en munten – omwisselen/vergoeding
Heeft u guldenbankbiljetten? Beschadigde eurobankbiljetten of euromunten? Daarvoor kunt u een vergoeding aanvragen bij DNB. Ook kunt u bij ons verzamelaarsmunten of eurobiljetten omwisselen. Of een verdacht eurobankbiljet laten controleren op echtheid. Bekijk de mogelijkheden en voorwaarden. Gaat het om meer dan EUR 2.000? Stuur dit geld niet op. Mail eerst naar: omwisselverzoek@dnb.nl. DNB neemt dan contact met u op.

Route Spaklerweg


Bezoekerscontrole- en registratie

DNB controleert de identiteit en aanwezigheid van al haar bezoekers. Dat doet DNB aan de hand van een identiteitsbewijs en bezoekerspas. Daarbij registreert DNB de naam van de bezoeker, de reden van het bezoek, de contactpersoon binnen DNB, het e-mailadres, het nummer van het identiteitsbewijs, en de tijdstippen en locaties waar de bezoeker bij DNB is geweest.

Het identiteitsbewijs wordt gescand voor controle op echtheid. Bij het scannen kunnen er eventuele signaleringen (bijvoorbeeld of het een gestolen identiteitsbewijs betreft) worden vastgesteld. Deze scans worden niet opgeslagen. Bij een signalering uit het systeem wordt contact opgenomen met de Koninklijke marechaussee en/of de politie. Overige (persoons)gegevens worden zes maanden na het bezoek vernietigd.

DNB verwerkt deze (persoons)gegevens, omdat een hoog niveau van beveiliging noodzakelijk is voor de uitvoering van haar publieke taak om vertrouwelijke informatie en zaken van waarde te beschermen (AVG artikel 6, eerste lid, onder e). Een uitgebreid privacystatement van DNB vindt u op privacystatement.

Parkeren

Parkeren bij DNB is niet mogelijk.

Bezoekerscentrum

Adres DNB Bezoekerscentrum:
Sarphatistraat 1
1017 WS Amsterdam

Locatie Frederiksplein