Adres en routebeschrijving

Locatie en route 

Bezoekadres

Westeinde 1, 1017 ZN Amsterdam 

Postadres

Postbus 98, 1000 AB Amsterdam

Kas

Met oude guldenbankbiljetten en met beschadigde en mogelijk vervalste eurobankbiljetten en euromunten kunt u bij de Kas langskomen. Op werkdagen van 9.00 – 16.00 uur. Neem uw legitimatie mee.

Bezoekerscontrole- en registratie

DNB controleert en registreert de identiteit en aanwezigheid van al haar bezoekers. Dat doet DNB aan de hand van een identiteitsbewijs en bezoekerspas. Daarbij verwerkt DNB de naam van de bezoeker, de reden van het bezoek, de contactpersoon binnen DNB, het e-mailadres, het nummer van het identiteitsbewijs, en de tijdstippen en locaties waar de bezoeker bij DNB is geweest. Het identiteitsbewijs wordt gescand voor controle op echtheid en eventuele signaleringen (bijvoorbeeld of het een gestolen identiteitsbewijs betreft). Deze scans worden niet opgeslagen. Overige (persoons)gegevens worden zes maanden na het bezoek vernietigd.

DNB verwerkt deze (persoons)gegevens, omdat een hoog niveau van beveiliging noodzakelijk is voor de uitvoering van haar publieke taak om vertrouwelijke informatie en zaken van waarde te beschermen (AVG artikel 6, eerste lid, onder e). Hier vindt u een uitgebreid privacystatement van DNB.

Parkeren

Parkeren bij DNB is niet mogelijk.

Bezoekerscentrum

Adres DNB Bezoekerscentrum:
Sarphatistraat 1
1017 WS Amsterdam