Adres en routebeschrijving

Locatie en route 

Bezoekadres

Westeinde 1, 1017 ZN Amsterdam 

Postadres

Postbus 98, 1000 AB Amsterdam

Tijdelijk bezoekadres Toorop

Spaklerweg 4, 1096 BA Amsterdam


Kas

Met guldenbankbiljetten en met beschadigde en mogelijk vervalste eurobankbiljetten en euromunten kunt u langskomen bij de Kas. Hebben uw gulden- en/of eurobankbiljetten een waarde van meer dan EUR 2.000? Neem dan voordat u langskomt contact op met de Informatiedesk via 0800 020 1068 (gratis) of info@dnb.nl.

De Kas is op werkdagen geopend van 9.00 – 16.00 uur. Komt u langs? Neem dan uw legitimatie mee.

  • Op 5 december is de kas geopend van 09.00 tot 15:30 uur.
  • Op 24 en 31 december is de kas geopend van 09.00 tot 12:00 uur.

Op 27 december 2019, 13 januari 2020 en 2 maart 2020 is de kas de gehele dag GESLOTEN.

Bezoekerscontrole- en registratie

DNB controleert de identiteit en aanwezigheid van al haar bezoekers. Dat doet DNB aan de hand van een identiteitsbewijs en bezoekerspas. Daarbij registreert DNB de naam van de bezoeker, de reden van het bezoek, de contactpersoon binnen DNB, het e-mailadres, het nummer van het identiteitsbewijs, en de tijdstippen en locaties waar de bezoeker bij DNB is geweest.

Het identiteitsbewijs wordt gescand voor controle op echtheid. Bij het scannen kunnen er eventuele signaleringen (bijvoorbeeld of het een gestolen identiteitsbewijs betreft) worden vastgesteld. Deze scans worden niet opgeslagen. Bij een signalering uit het systeem wordt contact opgenomen met de Koninklijke marechaussee en/of de politie. Overige (persoons)gegevens worden zes maanden na het bezoek vernietigd.

DNB verwerkt deze (persoons)gegevens, omdat een hoog niveau van beveiliging noodzakelijk is voor de uitvoering van haar publieke taak om vertrouwelijke informatie en zaken van waarde te beschermen (AVG artikel 6, eerste lid, onder e). Een uitgebreid privacystatement van DNB vindt u op privacystatement.

Parkeren

Parkeren bij DNB is niet mogelijk.

Bezoekerscentrum

Adres DNB Bezoekerscentrum:
Sarphatistraat 1
1017 WS Amsterdam