Kan jij hem optillen? Voel zelf hoe zwaar een goudstaaf is

Tijdelijk gesloten

Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus is Het DNB Bezoekerscentrum helaas gesloten voor bezoekers. Wij hopen onze deuren weer te kunnen heropenen in januari 2021. Om teleurstelling te voorkomen, reserveren wij tot op heden geen nieuwe rondleidingen. Mocht u meer informatie wensen, kunt u contact met ons opnemen per e-mail.

In het DNB Bezoekerscentrum ontdek je meer over het werk van De Nederlandsche Bank (DNB). En wat dit voor jou betekent in het dagelijks leven. Je maakt op een leuke en interactieve manier kennis met de fascinerende wereld van geld, goud en economie.

Expositieruimte

Bekijk digitaal onze numismatische collectie. Ontdek hoe je vals geld kan herkennen, onderzoek wat DNB zoal voor jou doet en pak een drankje in de koffiebar. Helaas zijn wij op dit moment gesloten. Normaliter zijn wij geopend op werkdagen van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur.

Bekijk Nederlandse bankbiljetten van 1814 tot nu
Pinnen? Dit gebeurt er achter de muur

Rondleiding

Op de eerste etage van het DNB Bezoekerscentrum worden rondleidingen gegeven aan groepen. Leuk voor schoolklassen, maar bijvoorbeeld ook als bedrijfsuitje.

Helaas is het tijdelijk niet mogelijk om een rondleiding te reserveren. Voor meer informatie kunt u mailen naar bezoekerscentrum@dnb.nl.

Partners DNB Bezoekerscentrum

Wil je na je bezoek aan het DNB Bezoekerscentrum nog meer weten over geldzaken? Bezoek dan ook eens de AEX Experience in Amsterdam of het Belasting & Douane Museum in Rotterdam. Beide zijn partner van het DNB Bezoekerscentrum.