Kom langs in het DNB Bezoekerscentrum!

Wil je voelen hoe zwaar een goudstaaf is? Zien hoe een pinautomaat van binnen werkt? Of plaatsnemen op de stoel van DNB-president Klaas Knot en de rente bepalen of de koopkracht sturen? Kom dan langs in het DNB Bezoekerscentrum.

Kan jij hem optillen? Voel zelf hoe zwaar een goudstaaf is

Het DNB Bezoekerscentrum is er voor iedereen vanaf 16 jaar die meer wil weten over het werk van De Nederlandsche Bank (DNB) en wat dit betekent voor mensen in hun dagelijks leven. Je maakt er op een leuke en interactieve manier kennis met de fascinerende wereld van geld, goud en economie. Het DNB Bezoekerscentrum kun je op eigen houtje bezoeken, maar het is ook mogelijk om een rondleiding te boeken. Toegang is gratis.

Zelf bezoek brengen

Onze expositieruimte op de begane grond is voor iedereen vrij toegankelijk. Je bent hier van harte welkom op werkdagen van 9 tot 17 uur. Nadat je onze munten- en bankbiljettencollectie hebt bekeken, hebt ontdekt hoe je echt van vals geld onderscheidt en meer te weten bent gekomen over wat DNB allemaal doet, kun je in de koffiebar genieten van een kop koffie of ander drankje.


Bekijk Nederlandse bankbiljetten van 1814 tot nu
Pinnen? Dit gebeurt er achter de muur

Rondleiding

Op de eerste etage van het DNB Bezoekerscentrum worden rondleidingen gegeven aan groepen van tien tot tachtig personen. Leuk voor schoolklassen, maar bijvoorbeeld ook als bedrijfsuitje. Wie van jullie neemt de beste economische beslissingen en gaat met een leuke verrassing naar huis?

Het Bezoekerscentrum is volgeboekt tot eind 2018. U kunt wel rondleidingen voor 2019 boeken. Mail naar bezoekerscentrum@DNB.nl of bel +31 20 524 3355.

Partners DNB Bezoekerscentrum

Wil je na je bezoek aan het DNB Bezoekerscentrum nog meer weten over geldzaken? Bezoek dan ook eens de AEX Experience in Amsterdam of het Belasting & Douane Museum in Rotterdam. Beide zijn partner van het DNB Bezoekerscentrum