DNB in gesprek met Nederlanders over monetair beleid

De Europese Centrale Bank (ECB) wil weten wat inwoners van het eurogebied vinden van haar monetair beleid. Daarom gaat De Nederlandsche Bank — als onderdeel van het Europees Stelsel van Centrale Banken — later dit jaar in gesprek met Nederlandse burgers en maatschappelijke organisaties.
DNB in gesprek

 
Tijdens de luistersessie ‘In gesprek met DNB’ kunnen zij hun mening geven en met ideeën komen over het monetair beleid van de ECB. Ook zijn we benieuwd naar de economische belemmeringen waar Nederlanders in hun dagelijks leven of werk tegenaan lopen en wat zij vinden van de communicatie van DNB en ECB.

Datum

In gesprek met DNB zou aanvankelijk eind mei plaatsvinden. Maar vanwege de corona-uitbraak hebben we dit uitgesteld. Een nieuwe datum wordt later bekend. De bijeenkomst vindt plaats in Amsterdam en zal live te volgen zijn via internet.

Monetair beleid tegen het licht  

De ECB evalueert momenteel haar monetaire strategie. Doel is te kijken hoe zij haar belangrijkste taak zo goed mogelijk kan uitvoeren: zorgen voor stabiele prijzen. Dat gaat iedereen aan, of je nu spaart, leent of consumeert. Daarom houden de ECB en de 19 aangesloten nationale centrale banken een serie luistersessies om de mening van inwoners en maatschappelijke organisaties te horen.

Meedoen  

Maatschappelijke organisaties worden door ons uitgenodigd. Als u niet bij een maatschappelijke organisatie werkt, kunt u zich opgeven. Wilt u meedoen? Mail dan naar ingesprekmet@dnb.nl. Geef in uw mail aan wie u bent, waarom u mee wilt doen en waar u het met ons over wilt hebben.

Wat er gebeurt met de input  

DNB publiceert een samenvatting van de ontvangen bijdragen en deelt deze met de ECB, om zo de wensen en zorgen van Nederlanders goed over te brengen. De ideeën en opmerkingen die uit deze sessie naar voren komen, worden meegenomen in de evaluatie van de ECB.