Expositieprogramma

Regelmatig organiseert De Nederlandsche Bank (DNB) exposities. Enerzijds om jonge kunstenaars een podium te bieden. Anderzijds om medewerkers kennis te laten maken met ontwikkelingen in de moderne beeldende kunst.

Expositie bezoeken

De exposities in de Kunstruimte zijn toegankelijk voor het publiek. Wilt u langskomen? Maak dan vooraf een afspraak

Oude Meesters uit de Collectie – Koesteren of Afstoten?

Oude Meesters uit de Collectie – Koesteren of Afstoten?

Van 16 maart tot 26 april 2018 vindt in de Kunstruimte van de Nederlandsche Bank de tentoonstelling Oude Meesters uit de Collectie – Koesteren of Afstoten? plaats.

Toen in 1982 de Kunstcommissie gecreëerd werd, had deze een functionele taak: de kantoren van haar medewerkers verfraaien. Anno 2018 telt de collectie van DNB meer dan 1250 objecten. DNB is niet zozeer opzoek naar meer werken maar juist naar een grotere consistentie en meer verdieping. Om van een kwalitatieve collectie te spreken is het van groot belang om onderzoek te verrichten naar de collectie en zich aldoor af te vragen: koesteren of afstoten?

Naar aanleiding van deze kwalitatieve kwestie zijn er een aantal objecten nader bekeken met de vraag in het achterhoofd of ze van genoeg kwaliteit zijn om in de huidige kunstcollectie te mogen blijven.

De werken die getoond worden zouden in eerste instantie af gestoten worden, door kunsthistorisch onderzoek te doen is gebleken dat de werken een zekere onderlinge samenhang hebben waardoor afgevraagd moet worden of de werken daadwerkelijk af gestoten moeten worden.

Wij hopen u te verwelkomen bij de tentoonstelling Oude Meesters uit de Collectie – Koesteren of Afstoten?

De tentoonstelling is van 16 maart tot en met 26 april 2018 in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank, Westeinde 1 te Amsterdam op werkdagen op afspraak te bezichtigen. Een afspraak maken kan per e-mail (kunstcommissie@dnb.nl) of telefonisch (020-5242183). Legitimatie is verplicht.


Voorgaande programma's