Expositieprogramma

Regelmatig organiseert De Nederlandsche Bank (DNB) exposities. Enerzijds om jonge kunstenaars een podium te bieden. Anderzijds om medewerkers kennis te laten maken met ontwikkelingen in de moderne beeldende kunst.

Expositie bezoeken

De exposities in de Kunstruimte zijn toegankelijk voor het publiek. Wilt u langskomen? Maak dan vooraf een afspraak

Aanwinsten 2019

Van 12 december 2019 tot en met 9 januari 2020 vindt in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank de tentoonstelling Aanwinsten 2019 plaats.

In deze tentoonstelling toont de Kunstcommissie de kunstwerken die in het afgelopen jaar voor de collectie zijn verworven. Het zijn vernieuwende kunstwerken van veelal oude bekenden van DNB waaronder Douglas Mandry, Cristina Lucas en Marcel van Eeden. Maar ook een sculptuur van Toby Ziegler, een werk dat een plek gaat krijgen in de nieuw te creëren beeldentuin van het gerenoveerde DNB-gebouw aan het Frederiksplein.

De tentoonstelling Aanwinsten 2019 is op doordeweekse dagen tijdens kantooruren te bezichtigen in de Kunstruimte van De Nederlandsche bank.

In verband met de toegangsprocedure bij De Nederlandsche Bank kun je de uitsluitend bezoeken na aanmelding en met legitimatie. Het maken van een afspraak kan telefonisch (020-5242183) of per mail (kunstcommissie@dnb.nl)

Tijdelijk geen tentoonstellingen

Dit is de laatste expositie in de huidige Kunstruimte. Tijdens de renovatie van het DNB-gebouw wijkt DNB uit naar het Toorop-gebouw aan de Amstel. Hier is helaas geen ruimte voor tentoonstellingen. Vanaf 2023 biedt het gerenoveerde gebouw een imposante Kunstruimte. Daar ben je straks natuurlijk weer van harte welkom.

Douglas Mandry, Piz Jeremias (uit de serie Monuments), 2019

Douglas Mandry, Piz Jeremias (uit de serie Monuments), 2019.