Expositieprogramma

Regelmatig organiseert De Nederlandsche Bank (DNB) exposities. Enerzijds om jonge kunstenaars een podium te bieden. Anderzijds om medewerkers kennis te laten maken met ontwikkelingen in de moderne beeldende kunst.

Expositie bezoeken

De exposities in de Kunstruimte zijn toegankelijk voor het publiek. Wilt u langskomen? Maak dan vooraf een afspraak

Short bread, short breath– Christine Moldrickx

Van 25 oktober 2019 tot en met 5 december 2019 vindt in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank de tentoonstelling Short bread, short breath van Christine Moldrickx plaats.

Met behulp van concrete zaken zoals sjablonen en modellen geeft Christine Moldrickx een vernieuwde lading aan objecten. Ze doet dit bijvoorbeeld door de objecten te herformuleren in verschillende materialen, waardoor ze de objecten uit hun oorspronkelijke, vaak huishoudelijke context haalt. Dit wordt weerspiegeld in de twee reeksen van werken die in de tentoonstelling worden getoond: Haut des Tages, waar volledige krantenpagina's zijn ingegraveerd op dunne vellen aluminiumfolie, en Sinks, wastafels gemaakt van keramiek. Wat het model en de reproductie verbindt, is de idee ervan, het concept van het object. In het werk van Moldrickx draait het om het verschil, de ruimte tussen het model en de reproductie, die voortdurend wordt bewerkt en verplaatst.

Christine Moldrickx (Münster, Duitsland 1984) heeft gestudeerd aan de Kunstakademie Düsseldorf en aan de Städelschule in Frankfurt am Main. In 2015 en 2016 deed zij een residency aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten, Amsterdam.

De tentoonstelling Short bread, short breath is op doordeweekse dagen tijdens kantooruren te bezichtigen in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank. In verband met de toegangsprocedure bij De Nederlandsche Bank kunt u de tentoonstelling uitsluitend bezoeken na aanmelding en met legitimatie. Het maken van een afspraak kan telefonisch (020-5242183) of per e-mail (kunstcommissie@dnb.nl).

Detail of Haut des Tages

Detail of Haut des Tages