Expositieprogramma

Regelmatig organiseert De Nederlandsche Bank (DNB) exposities. Enerzijds om jonge kunstenaars een podium te bieden. Anderzijds om medewerkers kennis te laten maken met ontwikkelingen in de moderne beeldende kunst.

Expositie bezoeken

De exposities in de Kunstruimte zijn toegankelijk voor het publiek. Wilt u langskomen? Maak dan vooraf een afspraak

Tentoonstelling ‘Two Row Wampum’ door Esteban Cabeza de Baca

Van 14 juni tot en met 25 juli 2019 vindt in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank de tentoonstelling ‘Two Row Wampum’ van Esteban Cabeza de Baca plaats.

Esteban Cabeza de Baca: “Ik schrijf deze tekst staand op het land van de Irokezen. De titel ‘Two Row Wampum’ is ontleend aan het gelijknamige verdrag tussen de Irokezen en de Nederlanders uit 1613. Hierin bereikten zij overeenstemming over een bestaan in de nieuwe wereld; zelfstandig maar gelijkwaardig, als twee parallelle stromen.

‘Two Row Wampum’ verbeeldt een nieuwe ruimte voorbij het koloniale tijdperk, waarin verschillende kennisstromen samenkomen. De nieuwe ruimte biedt plaats aan verschillende beeldvormingsbenaderingen, van de nieuwe wereld tot de oude. Zo zijn Europese landschapsschildertechnieken gebruikt om het Amerikaanse landschap in New Mexico weer te geven. Door dit beeld te vouwen en te verbuigen verspringt de geschiedenis van het schilderij heen en weer in te tijd.

‘Two Row Wampum’ gaat over nieuwe verbintenissen, verhalen, aanpassingen en herstel. We kunnen een betere toekomst opbouwen door te leren van de fouten van de mensheid uit het verleden.”

De tentoonstelling van Esteban Cabeza de Baca is op doordeweekse dagen tijdens kantooruren te bezichtigen. In verband met de toegangsprocedure bij De Nederlandsche Bank kunt u de tentoonstelling uitsluitend bezoeken na aanmelding en met legitimatie. U kunt telefonisch (020-5242183) of per e-mail (kunstcommissie@dnb.nl) een afspraak maken.