Expositieprogramma

Regelmatig organiseert De Nederlandsche Bank (DNB) exposities. Enerzijds om jonge kunstenaars een podium te bieden. Anderzijds om medewerkers kennis te laten maken met ontwikkelingen in de moderne beeldende kunst.

Expositie bezoeken

De exposities in de Kunstruimte zijn toegankelijk voor het publiek. Wilt u langskomen? Maak dan vooraf een afspraak

Tentoonstelling: Portret van een Bankier? door Aukje Koks

Portret van een Bankier

Van 26 april tot en met 6 juni 2019 vindt in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank de tentoonstelling Portret van een Bankier? van Aukje Koks plaats.

In Portret van een Bankier? toont Aukje Koks haar meest recente werken, waaronder glazen sculpturen, tekeningen en schilderijen.
In een ruimte waar normaliteit de gemeenschappelijke leefwereld van het absurde is, voert zij het object en zijn representatie naar een droomachtige dimensie waar gelijkenis steeds vervalt in vervreemding.
Koks bevraagt het persoonlijk of collectief eigendom van haar ideeën, zoals men de dingen en gebeurtenissen in een droom (niet) toe-eigent.

In de tentoonstelling bij De Nederlandsche Bank staat het object op het punt te veranderen in een subject.

De tentoonstelling van Aukje Koks is op doordeweekse dagen tijdens kantooruren te bezichtigen in de Kunstruimte van De Nederlandsche Bank. In verband met de toegangsprocedure bij De Nederlandsche Bank kunt u de tentoonstelling uitsluitend bezoeken na aanmelding en met legitimatie. Het maken van een afspraak kan telefonisch (020-5242183) of per e-mail (kunstcommissie@dnb.nl).