Publicaties

In Zicht

Het boek “In Zicht. Overwegingen bij de collectie van De Nederlandsche Bank” is de opvolger van het boek “Eigenlijk Eigentijds, uit de kunstcollectie van De Nederlandsche Bank”. Het laat zien hoe de kunstcollectie zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. In de inleiding van het boek stelt DNB-president Klaas Knot dat ‘bij uitstek de kunstenaar die bewust, bedoeld of onbevangen de essentie van de tijd kan vatten in een beeldend kunstobject’.  

De Kunstcommissie is de afgelopen jaren op zoek gegaan naar consistentie in de collectie als geheel. Tegelijk is er meer aandacht voor inhoud en concept: de gedachte achter het werk. Investeren met een scherp oog in jong talent sluit aan bij het streven naar openheid, betrokkenheid en betrouwbaarheid. Kernwaarden van DNB, die bij uitstek in de kunstcollectie naar voren komen. 

“In Zicht, Overwegingen bij de Collectie van de Nederlandsche Bank”, ISBN 978-90-804784-7-3.         

Eigenlijk Eigentijds

In 2007 bestond de Kunstcommissie van DNB 25 jaar. Als blijvende herinnering aan deze mijlpaal heeft de commissie het boek “Eigenlijk Eigentijds, uit de collectie van de Nederlandsche Bank” uitgegeven.

Kunstcollectieboek DNB

Met een selectie van ruim 240 kunstwerken geeft het een beeld van de veelzijdige collectie. Het boek biedt een informatief kijkje achter de schermen. Het bevat anekdotes over het verzamelen van de kunst en reacties van medewerkers op de kunstwerken op hun werkplek.  

“Eigenlijk Eigentijds, uit de collectie van de Nederlandsche Bank”, ISBN 978-90-804784-5-9.